Loading...

10η Σύνοδος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών των Εφήβων του Κολλεγίου Ανατόλια

 

Θεσσαλονίκη, 11 Φεβρουαρίου 2015

 

10η Σύνοδος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών των Εφήβων

του Κολλεγίου Ανατόλια

13- 15 Φεβρουαρίου 2015

Τελετή έναρξης: Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, 10:00, Κλειστό Γυμναστήριο Κολλεγίου Ανατόλια

 

Με τη συμμετοχή 600 μαθητών από 32 σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού αρχίζουν οι εργασίες της 10ης Συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένου Εθνών των Εφήβων του Κολλεγίου Ανατόλια -  10th Anatolia College Model United Nations (ACMUN). Μαθητές από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τον Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία, την Ταϊβάν και την  Τουρκία θα έχουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν, στο πλαίσιο της διεπιστημονικής προσομοίωσης, ως αντιπρόσωποι κρατών κατανοώντας τις διπλωματικές διαδικασίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία οι μαθητές εξοικειώνονται, με τις στρατηγικές της διαπραγμάτευσης αποκτώντας παράλληλα την εμπειρία του δημόσιου λόγου.

Η τελετή έναρξης, που είναι ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κολλεγίου Ανατόλια. Κεντρική ομιλήτρια είναι η Νένα Γεωργαντζή, Υπεύθυνη για Θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της μη κυβερνητικής οργάνωσης AGEPlatformEurope, ενώ χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες θα απευθύνει κ. Robert Sanders, Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου οι συμμετέχοντες μαθητές θα χωριστούν σε επιτροπές για να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την παγκόσμια επικαιρότητα και τα οποία άπτονται του ουσιαστικού ρόλου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Για αυτόν το λόγο θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες και οι κανόνες μιας πραγματικής συνεδρίασης του Ο.Η.Ε., ενώ ο διάλογος θα γίνει στην Αγγλική γλώσσα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.acmun.gr.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών

 
 Φωτογραφία από την τελετή έναρξης, Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Share